Υποτροφίες

Το Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου υποστηρίζει την προσπάθεια νέων συναδέλφων για μελέτη και έρευνα στο χώρο της αρθροσκοπικής χειρουργικής. Γι’ αυτό το λόγο χορηγεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία από το 2012, μία υποτροφία κατ’έτος στο πλαίσιο της οποίας, εκτός του χρηματικού ποσού, προσφέρονται:

  • εκπαίδευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου
  • εκπαίδευση στην κλινική αξιολόγηση ασθενών με προβλήματα στον ώμο
  • πρόσβαση σε μεγάλη τράπεζα πληροφοριών ασθενών
  • ελεύθερη πρόσβαση σε ιατρικά περιοδικά
  • ηλεκτρονικά μέσα (υπολογιστές, οπτικοακουστικά μέσα κτλ)
  • πιστοποιητικό εκπαίδευσης

Η υποτροφία έχει διάρκεια 6 μηνών και η παρουσία του ιατρού είναι επιβεβλημένη τις ημέρες και ώρες χειρουργείου και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης στην κλινική.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

  • να έχουν τίτλο Ορθοπαιδικής Ειδικότητας και να βρίσκονται εντός 4 ετών από την ημερομηνία λήψης της ειδικότητάς τους,
  • να αποστείλουν το βιογραφικό τους μέσω e-mail στην Γραμματεία του Κέντρου καθώς και μία συνοδευτική επιστολή όπου εξηγούν τους λόγους που θέλουν να λάβουν την υποτροφία.

Η ημερομηνία της συνέντευξης θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υποβολή των αιτήσεων.

“Την περίοδο που έψαχνα κάποιο fellowship στο εξωτερικό, η υποτροφία στο Κέντρο μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μια ίδιου τύπου εκπαίδευση στην Ελλάδα. Σήμερα, με αυτοπεποίθηση, χειρουργώ τόσο αρθροσκοπικά όσο και ανοιχτά τον ώμο με τεχνικές αντάξιες των αντίστοιχων Ευρωπαίων συναδέλφων.”

Μάνος Μπριλάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

“Στο πλευρό του Κ. Αντωνογιαννάκη, είχα τη δυνατότητα να κερδίσω ένα ευρύ και πλήρες φάσμα θεωρητικών γνώσεων κι εμπειρίας πάνω στις νεότερες χειρουργικές τεχνικές της ανοικτής και αρθροσκοπικής χειρουργικής των παθήσεων και τραυματισμών του ώμου, εργαζόμενος σε μια άρτια εκπαιδευμένη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική χειρουργική ομάδα.”

Νίκος Σταματόπουλος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

«Πλάι στον Κ. Αντωνογιαννάκη εξειδικεύτηκα στην αρθροσκοπική επεμβατική του ώμου λαμβάνοντας σημαντική ερευνητική, κλινική και χειρουργική εμπειρία. Εύχομαι η υποτροφία αυτή, ισότιμη κι αντάξια με αντίστοιχες του εξωτερικού, να διαφυλαχτεί και να συνεχιστεί προς όφελος των νέων ειδικών ορθοπαιδικών.»

Ιωάννης Χιώτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός